Tämän avulla tiskaaminen on pelkkää iloa!

ferdinand

hhetki01

hhetki02

hhetki03

rasia

2 kommenttia - “Tämän avulla tiskaaminen on pelkkää iloa!”

  1. Anonmuumi Kirjoittaa:

    Hei.

    Opiskelen itsekin kuvataidekasvatusta Lapin yliopistossa, ja tarkoituksenani olisi hakea opiskelemaan sivuaineena luokanopettajan monialaisia opintoja. Haluaisinkin kysyä muutaman kysymyksen hakemiseen liittyen.

    Jos nyt olen oikein käsittänyt, sivuaineeseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jonka perusteella enintään kuusi opiskelijaa kutsutaan haastatteluun. Millainen tämä haastattelu on? Minkä tyyppisiä kysymyksiä voidaan kysyä? Onko jotain, mitä kannattaa/ei kannata mainita? Minkälaisia ihmisiä sinne otetaan? Muutkin vinkit ovat tervetulleita.

    Kiitos, jos jaksat vastata. 🙂

  2. emutintti Kirjoittaa:

    Oho! Sori, kun tulee vastaus näin myöhässä! En ihan joka päivä käy täällä kirjautumassa, niin jäi huomaamatta :0

    Joo ainakin viime vuonna hakemus oli vapaamuotoinen A4-kirjoitelma. Haastattelu oli muistaakseni noin vartin pituinen ja siellä oli viisi henkilöä kasvatustieteiden puolelta haastattelemassa (taisi olla opeja ja dekaania ja muuta? oisko ollu joku alakoulun opettajakin) Lähinnä muistan heidän kyselleen asioita sen hakemuksen perusteella. Huomasin, että jokainen oli tulostanut sen hakemukseni ja alleviivannut sieltä asioita, joiden mukaan selvästi kyselivät sitten asioita. Yleisesti kiinnostusta ja innostusta luokanopettajan hommiin. Myös kysyttiin, että onhan sitten valmis tekemään hommia sen puolitoistavuotta niiden opintojen parissa. Kyselivät myös, että mitä itse kuvittelen opiskelun siellä puolella olevan. Suurinosa kysymyksistä kuitenkin liittyi siihen hakemukseeni, jos muistan oikein.

    Nyt kun puolella on opiskellut, niin siellä tunnutaan arvostavat juuri hyviä sosiaalisia taitoja ja innostusta. Ei tarvitse olla mikään maailman paras koulussa ollut aina, saattavat jopa arvostaa enemmän jos ei ole aina ollut kympin oppilas, kun pystyy sitten asettumaan myös heikompien oppilaiden asemaan. Empatiakyky ja multitasking taidot ovat varmasti myös arvostuksessa. Itse ainakin puhuin, kuinka nautin siitä monen asian tekemisestä yhtä aikaa harjoittelussa ollessani. Mainitsin hakemuksessa myös sen, että pyrin tiedostamaan omat virheeni ja kehittämisalueet, joista sitten tarkemmin kyselivätkin, että mitä ne ovat. Että ei pidä itseään minään yli-ihmisenä : D Luulisin ainakin, että arvostivat sitä.
    Itse haastattelussa pyrin olemaan rento ja näyttämään, että tällaiset tilanteet ei hirvitä ihan kauheasti. Kun se opettajankin homma on semmoista esiintymistä.

    Toinen joka pääsi lisäkseni sisään on itseäni hiukan hiljaisempi ja rauhallisempi, joten uskon myös sen olevan hyvä asia! Että ei tarvitse olla kuitenkaan sellainen perinteinen hössöttävä ylienerginen opettaja! Veikkaan kun pyrkii vain olemaan oma itsensä, eikä vetämään mitään täydellistä opettajan-roolia, niin ne valitsijat osaavat arvostaa sitä ^^

    Hmm, nuo nyt tuli äkkiseltään mieleen, toivottavasti auttaa 😀 Keskiviikkona on sivuaine-info, mihin olen tulossa vielä puhumaan lyhyemmin koko alasta sivuaineena.
    Kirjoitin vasta tuota infoa varten myös tällaisen tekstin, että miten hommat hoituu siellä puolella, kun sisään on päästy: http://emmaemunen.blogspot.fi/2015/03/monialaisten-opiskelu-sivuaineena.html

    Onnea vaan! ;D

Jätä vastaus